Massatge esportiu

A diferència d’un massatge relaxant, el massatge esportiu és una ferramenta essencial per a preparar i recuperar la musculatura de qui practica exercici físic, ja que el seu rendiment augmentarà considerablement.
Tot esportista de mitjà o alt nivell de competició ha de cuidar el seu cos amb revisions constants tant en el metge com en el fisioterapeuta.
Si alguna vegada sents dolor després d’un entrenament, una carrera, o una competició, has de saber que el massatge esportiu és la tècnica més adequada per a la recuperació i l’alleugeriment del dolor, ja que millora la circulació sanguínia i ajuda a eliminar les toxines que es depositen en els músculs.
Este massatge està indicat no sols quan es té una lesió sinó que, ha de realitzar-se per a evitar lesions.
fisioterapia, masajes, masajista
Massatge esportiu

Quins són els beneficis del massatge esportiu?

Entre els molts beneficis d’esta tècnica, podem destacar els següents:
  • Prepara els músculs per a l’exercici
  • Augmenta la circulació de la sang
  • Elimina les toxines dels músculs
  • Prevé lesions de músculs i tendons
  • Tonifica el teixit muscular
  • Estimula la producció d’adrenalina
  • Alleuja el dolor post-entrenament

Quina és la diferència entre un massatge relaxant i el massatge esportiu?

L’objectiu principal del massatge relaxant és promoure la relaxació i el benestar dels músculs tensos.
Les seues maniobres són més suaus perquè el cos allibere hormones com l’oxitocina i les endorfinas, que són responsables de calmar el cos.
Per a aquells que practiquen activitat física i volen maximitzar els seus resultats en l’esport, l’ideal és un massatge esportiu pel fet que els seus moviments són més forts i més ràpids per a promoure una millor circulació de la sang, deixant la persona més tensionada i preparada abans de l’exercici, i després de l’exercici per a eliminar l’àcid làctic, que és responsable del dolor muscular d’aparició tardana, és a dir, dels adoloriments de l’endemà.

Etapes del massatge esportiu

Un massatge esportiu es pot fer en els dies d’entrenament o en dies alterns.
Després de la competició servix per a relaxar els músculs que se sobrecarreguen.
Per a la preparació de la competició, l’individu ha de sotmetre’s a diverses sessions de massatge dividides de la manera següent:
  • Pre-competitiu: abans de la competició s’ha de realitzar una primera sessió de massatge esportiu, concretament entre unes cinc i vint-i-quatre hores abans de l’activitat o un dur entrenament. En este moment el massatge servirà per a augmentar la circulació sanguínia, temperatura i l’elasticitat muscular. S’ha d’aplicar usant una combinació de glicerina amb alcohol per a augmentar la temperatura dels músculs més ràpidament. També ha de fer-se de forma profunda i fort per mitjà de moviments de fricció.
  • Post-competitivo: esta fase del massatge muscular s’ha d’aplicar entre els quaranta-cinc minuts després del fi de l’activitat i cinc hores com a màxim. En esta ocasió, amb este massatge es facilita la desaparició de les contractures i toxines provocades pel sobre entrenament esportiu. De la mateixa manera millorarem l’aportació sanguínia als músculs treballats. Més tard, usarem moviments de sacsades, vibracions i percussions en les zones implicades per a relaxar els músculs.
  • Manteniment: Este massatge esportiu de manteniment haurà d’aplicar-se amb un objectiu clar, diagnosticar possibles contractures que ocasionen, a la llarga, lesions irreparables. S’ha de dur a terme, com a mode més raonable i recomanable, cada dos setmanes. Com a finalitat també tindrem l’eliminació de la fatiga muscular i el manteniment d’un bon grau o nivell d’elasticitat. Per a aplicar-ho s’ha d’utilitzar olis i cremes per mitjà de pastaments, buidatges i fregaments en les zones més delicada

CITA PRÈVIA:

Per a demanar cita prèvia o fer qualsevol consulta truca al telèfon:

Lluis Zamora · Quiromassatge

620 04 35 31

Direcció: Avenida de Pamplona 7, entresuelo 2-B

Sueca, Valencia